perjantai 14. tammikuuta 2022

Tavasta harjoitella

Kuinka harjoitella oikein? Joka linjauksella on oma metodinsa, tai sitten nk.sillisalaatti jossa sotketaan kaikki mahdolliset ja ajatellaan, että tää on fine.Itse aikoinaan kyllästyin sillisalaattiin ja aloin etsiä muuta.Japanistahan se viimein löytyi, vaikkakin ope olikin ja on ranskalainen.

Jos katsomme tarkasti, hidastettuna  aikidon perustajan videoita, huomaamme, ettei hän odota hyökkäystä, ei jätä aukkoja joista toinen voi lyödä eikä tollota paria silmiin, eli ei ole tietoinen parista.. Nämä kolme periaatetta on tavassamme treenata.Ja kaiken tuon lisäksi rentous koko kehossa, etenkin käsissä.

Välillä saan kommentteja tyyliin " olisi kiva saada tuntea, toimiiko aikidomme". Toimiiko miten? Jos on kyse siitä, että uke puristaa ranteesta niin, että luut rutisevat, saattaa olla ettei homma pelaa. Mutta jos otetaan hyvin esim. katatedori ote ja toinen käsi on vapaana lyömään, se on oikea tapa hyökätä. Kaikki jotka treenaavat esim, kenjutsua tai kumi-iaita tai jodoa, ymmärtävät miksei odotella että toinen posauttaa päähän. Siksi ihmettelen kovasti shomen uchin "väistämistä", jota usein näkee videoissa you tubessa.Nimiä mainitsematta, ettei kukaan hermostu...Tai että mennään yokomen uchi lyöntiin sisä`puolelle-se on varsinainen itsari, sanoisin.Uke voi antaa kunnon tällin,kun toinen tarjoutuu likelle.

Suosittelen opiskelemaan perustajan videoita,koska kaikki löytyy sieltä sekä hänen kirjoistaan.

Tänään on vuorossa jodotreenit sekä Aikidoa.Emme treenaa aikiken tai aikijo-juttuja. Suonette anteeksi tämän, mutta perustaja ei ole niitä luonut, vaan Saito-sensei.

Tänään koti siivottu.Ihan parasta feng shuita!

Mieheni kanssa ruokapuolella olemme samanlaisia: kala-kasvisruokaa.Lounaaksi kokkasin täysjyvä basmatiriisiä ja kasvisgratiinin fetajuustolla( porkkana-bataatti-latva-artisokka-kukkakaali)Ja hyvin maistui.

Espanjassa oliiviöljy on hyvälaatuista, sitä käytämme paljon.

Kuvassa osa oppilaistani,meillä on aivan ihana porukka.Naisia voisi olla enemmän tasapainon vuoksi, mutta se ei ole mikään ongelma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti