tiistai 11. tammikuuta 2022


 Vyöarvot

Näin listan, jossa vuotuinen kagamibiraki Hombulla oli taas myöntänyt uusia vyöarvoja.Siellä on paljon treenaajia, jotka ovat aloittaneet paljon jälkeeni, ja heillä on jopa 6.dan.Oman opettajani kanssa dan-arvojen kanssa  on vaikeampaa, arvoja ei noin vain anneta vuosien tai hyvä- veli systeemin mukaan.Hän noudattaa perinteistä metodia, jossa kunkin seuran opettaja suosittelee oppilastaan esim.1 dania.Opettajani sitten, normaalisti leirin aikana, seuraa ko,oppilasta ja tekemistään ja leirin lopussa joko myöntää tai ei arvon.Ja yleensä  oppilas ei tiedä että häntä suositellaan, niin ei tule turhia pettymyksiä-mielestäni se on parasta, niin jokainen treeni on tavallaan vyökoe.

Omanarvontunnolle myönnetty arvo on nannaa.Jokainen joka on saanut ekan daninsa, tietää sen. Itse sain ekan danin Ichimura-senseiltä.Olin  leirillä ja siellä piti suorittamani 1.kyu.Sensei päätti antaa 1 danin-voi sitä riemua!Näin ollen, 2dan tuli suoritettua ihan kokeena, Igarashi-senseille ja omasta mielestäni vituiksmän, kolmas ja neljäs tulikin Gerardilta eikä tarttenut mitään kokeita.Vyökokeeni sittemmin ovat olleet iaidossa ja jodossa.

Eilen alkoi treenit taas, aika pitkän paussin jälkeen, joulu oli syynä. Joulun vietimme Turussa, rakkaan tyttäreni kanssa.Luminen Turku, kiva pieni puutaloyksiö, hyvää ruokaa ja Netflix.Kirjoja iso pino...mitä muuta tahdomme!?

Tsekkasin myös, mitkä ravintolat olivat meille mahdollisia, kas kun emme piikkejä ota. Olihan niitä ihan kivasti.Mm.Yasukon keittiö, japanilaisen ihanan rouvan kotonaan pitämä ravintola, todella hyvää ruokaa ja ihana palvelu.Myös thai-ruokapaikkoja katsastimme, aah.Mielestäni on surkuhupaisaa tuo natsipassi-systeemi...luuleeko poliitikot aikuisen oikeasti, että kiristämällä kaikki juoksee piikille? Ei todellakaan.Eikä kovin tehokkaalta näytä ko."lääke", tartuntoja on runsaammin kuin koskaan!

Jokatapauksessa, oma dojoni pyörii ja onneksemme rajoitukset ovat lievemmät ja jopa lähikaupungeista voi tulla harjoituksiin.

Eilen treenasimme bo jutsua, ekaa ja tokaa kataa.Gerard, opettajani on uskoakseni ainoa maailmassa, joka opiskelee o-sensein videoiden perusteella bo-katoja.Monesti teemme treeneissä peruskatoja, joissa niissäkin on aina vain opittavaaAikidotekniikoissa treenasimme yokomen uchi iriminagea, shiho nagea ja suwariwaza ikkyota.Keho on tottunut lomalla löysäilyyn, hehheh, hyvää teki harjoitus.

Teemme treenien alussa chi kung-harjoitteita, nk. Onde du Dragon -sarjasta,muutamia hyvin yksinkertaisia harjoitteita, opetellen käyttämään kehon osia, erityisesti kyynärpäät, lapaluut, lantio...

Ja tottakai teemme chinko kishin no ho:n, harjoituksen joka auttaa kehoa tulemaan rennommaksi, nopeammaksi, herkemmäksi...

Oppilasporukkani on pieni, mutta sitäkin yhtenäisempi.Jos jotakuta ei vähään aikaan kuulu, kyselemme että mikäs on, ja autamme jos on jokin ongelma.Kaikkia onnitellaan synttäripäivänä.Järjestämme kekkereitä, yleensä vanhimman oppilaani Reginen kotona tai terassillaan, kaikki hilaavat ruokia ja juomia ja on tosi kivaa!Espanjalainen elämäntyyli on jossain määrin rennompaa, ihmiset kohtelevat toisaan mukavasti ja lämpimästi. Mutta tietty syvyys puuttuu, jonka löydän Suomesta!

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti