torstai 13. tammikuuta 2022


 

Puolentoista vuoden odysseia

Mieheni autossa oli saksalaiset rekkarit.Nehän olisi vaihdettava puolen vuoden jälkeen, kun on ollut toisessa EU-maassa. Mutta. Espanjassa kaikki on toisin.Olemme kokeneet yhtä ja toista, kun aloimme rekkareita vaihtaa, sekä sitä ennen, kun piti katsastaa ja maksaa liikennevero.Helppoa, meille kerrottiin.Menette vaan internettiin ja sieltä sitten otatte yhteyttä instansseihin jne.Juu, tosi helppoa. Ei onnistunut.sitten ystävämmekin yritti( paikallinen!) kirjanpitäjä yritti. Ei onnistunut.Espanjan systeemi on kivikautista, virkamiehet todella inhottavia, katsastusinsinööri esim. yritti puijata rahaa meiltä jne...Nyt viimein, toisspäivänä menimme TAAS kerran Trafiin, josta löytyivätkin auton paperit, joita tarvitaan saksan autovakuutuksen nollaamiseksi.Meille ei selitetty yhtikäs mitään edellisellä kerralla, kun olimme Trafissa, oletimme että ko. paperit kuuluvat meille.Ei kuulema kuulu, ne jäävät Espanjan Trafiin, enkä todellakaan tajua, miksi.Saimme inttämisen jälkeen (onneksi) todistuksen, että ko. paperit ovat Trafissa ja sielä pysyvät...On ollut verenpaine pilvissä, huh huh.Tänään vimein uudet rekkarit ja autovakuutus.

Kävimme ihan ravintolassa lounaalla rekkareiden kunniaksi!Kaupungissamme on pari oikein hyvää kasvisravintolaa, jotka eivät kysy natsipassia.Otimme ihania lohkoperunoita kolmella kastikkeella ja seitan-bagelin.

Eiliset treenit sujuivat kivasti.Ensin ipanoiden treenit.Viisi seitsemänvuotiasta,Kolme oli pipinä, normaalisti on kahdeksan riiviötä. Noin pienille en teen tiukkaa ohjelmaa, osa on leikkiä ja pieni osa tekniikkaa ja ukemeita.

Sitten olikin asetreenit; teimme ZNKR iaidoa ja jodoa. Etenkin iaido on hyväksi keholle; lantio vahvistuu, jalkojen lihakset myös, iaido on hyvin kurinalaista.Viimeiset harkat Aikidoa, itsekin kykenin treenaamaan, on ollut selän lihakset jokseenkin juntturassa.

Sää on kylmennyt.Jos joku ajattelee, että Espanjassa on aina lämmintä, erehtyy pahasti..talot ovat todella huonosti eristettyjä tai ei ollenkaan.Joten asunnoissa saattaa olla ruhtinaalliset 13 astetta, kun ulkona on 10.Selitys kuuluu" Kylmä aika on niin lyhyt" No, marraskuusta maaliskuuhun. Aika pitkä mielestäni.

Nyt on vuorossa lasten karatetunti.Kuten aina, karateope Javier kysyy oppilailtaan, mitä ipanat ovat saaneet joululahjaksi näin loman jälkeen.Hän on todella hyvä ja jämpti, pysyy penskat oortningissa!

Eilisissä Aikidotreeneissä teimme mm. ushiro ryotedori ikkyota.Vaikeus on siinä, että kun siirrytään taaksepäin ja jos sen tekee huonosti, uke voi ottaa kivan kuristusotteen...eli on käytettävä koko kehoa, tehtävä iso liike.Teimme myös ryote eridori kokyonagea sekä suwari waza ikkyota lopuksi, ja suwari waza ryotedori kokyo ho:n.Viimeksimainitussa lantion käyttö on tooodella tärkeää.Kädet, käsivarret rentoina.

Tammi- ja helmikuu ovat todellakin vilpoisia. Dojon lämmitys hoituu kahdella japanilaisella kerosiinilämmittimellä.Hieman tuoksahtavat, mutta lämmittävät hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti