tiistai 24. tammikuuta 2023


                                                  Tammikuu 2023

On hyvin helppoa jäädä samaan vanhaan tapaan harjoitella, tai yleensä elämässsä mihin tahansa , oli se sitten ruokavalio, lenkin pituus ja reitti,ja ennenkaikkea sohva jolla on maaginen vaikutus ettemme hilpaise harjoittelemaan.

Tuolla Suomen Aikidoliiton facebook sivuilla oli joitain kuukausia sitten kysymys, kuinka valita uke.Itse käytän aina edistyneintä oppilasta, ihan sen vuoksi, että ko.oppilas tietää, kuinka toimia.Jos ottaisin nk.noviisin, hänelle saattaa tulla kamala olo, koska ei osannut olla kuten odotetaan,en siis halua että oppilaat olevat kaikkien edessä ja eivät todellakaan osaa mitään...säästän siltä myötähäpeältä.Ja kyllä kaikki sinne eteen jonain päivänä joutuvat.Kunhan aika koittaa, ja keho on oppinut jotain.

Vuosi on alkanut oikein hyvin.On leirejä, treeni viikonloppuja, yhteisiä illallisia.Normi illallisjuttu on seuraava: kaikki tuovat ruokaa ja juomaa, joskus murkinaa on liian kanssa!Joskus katsomme muutaman aikidovideon.

Aikido on houkuttavan voiman harjoittelemista.Nämä ovat O-sensein sanoja, ja niitä en miltään muulta opettajalta ole kuullut, omaltani kyllä.Kuinka sitten houkutetaan? Siinäpä onkin hommaa kerrakseen.

On aloitettava tekniikan teko ennnenkuin toinen hyökkää, eli EI ODOTETA hyökkäystä.Emme katso silmiin (siis kyse on tekniikan tekijästä) ja emme jätä aukkoja joista toinen pääsee lyömään.Sitten on harjoitus, jonka avulla keho ja mieli saatetaan energeettiseen ja rentoon olotilaan, keho muuttuu sen tekemisen myötä pikkuhiljaa.Harjoitus on SHINKON KISHIN NO HO.jostain kumman syystä ko.harjoitusta suurin osa Aikidon eri linjauksista ei tee.Olisikin hyvä tietää, miksi.

Eli aloitetaan tekniikka ensin,ohjataan paria, ja tekniikka suoritetaan mahdollisimman pehmeällä tavalla ilman riuhtomista tai runttaaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti