keskiviikko 18. toukokuuta 2022

Hellettä


 Kuva on ajalta, jolloin tartti lippistä ja takkia.Olimme Sevillassa leirillä.Ullatuuus, satoi melkein koko ajan, harvinaista sillä Sevilla on  yleensä kuin pätsi.Viime kesänä 56 plus astetta!

Olen tässä ajatellut Aikidoa,,,miksi ihmeessä ihmiset eivät viitsi/ jaksa tutkia sitä, mitä o-sensei puhui ja opetti? esim.Hän sanoi" aikido on houkuttavan voiman harjoittamista".En näe tuon lauseen todentumista kovin monessa seurassa, näen kauniita liikkeitä, kuin tanssia, uken koivet sojottelevat sinne tänne ja haetaan " kontaktia". Miksi haetaan kontaktia? Mitä se antaa? liikkumisen riemua, ehkä. Myös se, ettei toisen tekniikan aukkoja näytetä, on kummallista, se tietenkin otetaan pottuiluna..Tai sitten näen nuoria sällejä jotka innosta puhkuen pistävät menemään. Haluaisinpa nähdä heidät kun ikää on 60-70 vuotta, vieläkö voima jyllää. Omissa oppilaissani on kunnon könssiköitä, jotka nostavat minut yhdellä kädellä ilmaan jos haluavat..mutta kun teen tekniikkaa heille, könsikät lentelevät kummasti..Kerran leirillemme tuli muista linjauksista treenaajia. Sen jälkeen könsikkäni ihmettelivät kuinka jäykkiä he olivat...

Pikkuhiljaa o-sensein aikido on katoamassa. Hänen lähimmät oppilaansa ymmärsivät tai sitten ei.Tai jos ymmärsivät, eivät opettaneet, kuten perustaja oli opettanut...Hikitsuchi opetti, hänhän oli perustajan oppilaana todella pitkän aikaa ja vastaanotti myös henkisen puolen.Surullista, että kaikki muut oppilaat eivät tajunneet siirtää perustajan oppeja.Mm. Tamura -sensei kyllä teki (ei odottanut hyökkäystä eli aloitti tekniikat aina ensin, ei katsonut ukea, ei jättänyt aukkoja....) mutta hän EI OPETTANUT NIIN!Se on iso sääli.

Olen Gerard Blaizen oppilas ja koen olevani etuoikeutettu. Toki jos oppilaaksi tulee toisen linjauksen treenaaja ja hän ei halua avata silmiään, se on vaikeaa.On tehtävä päätös jos haluaa muuttua. Itselläni se otti koville, olinhan harjoitellut 15 vuotta ennenkuin tapasin opettajani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti